The marketplace for classic and used Porsche sports cars

107 cars found

Porsche Boxster te koop

Hier presenteren wij u enige informatie over de Boxster en enkele Porsche Boxster te koop:

U bent op zoek naar een Porsche Boxster te koop?

Porsche Boxster te koop

Het ontstaan van de Porsche Boxster:

Begin jaren ’90 veroverde Mazda de roadstermarkt met de MX-5. Porsche zat destijds krap bij kas en moest de productie efficiënter maken. Bestuurslid Wendelin Wiedeking riep alle afdelingen op om geld te besparen. Ontwerper Harm Lagaay had het idee om twee auto’s te produceren met zoveel mogelijk identieke onderdelen. Naast de nieuwe 911 zou er een tweede model komen met de identieke voorkant.

Het resultaat was de roadster met boxermotor – de Porsche Boxster (986). Er werden motoren aangeboden met een cilinderinhoud van 2,5 tot 3,2 liter en een vermogen van 204 tot 260/265 pk, verpakt in een uiterst polariserend design. Vooral de koplampen met de kenmerkende S-slang. Dit werd later het handelsmerk van Porsche, ook op de Cayenne, ook al spreken velen nog steeds van gebakken eieren. Maar zoals Lagaay zelf ooit zei: “Na 320.000 gebakken eieren kan de kantine niet zo slecht zijn geweest!” De lichtgewicht sportwagen met middenmotor verkocht uitstekend en is vandaag de dag nog steeds zonde. Maar let op: de prijzen zijn de laatste tijd aanzienlijk gestegen!

De verschillende modelseries:

  • 986 Boxster
  • 987 Boxster
  • 981 Boxster
  • 982 Boxster

Meer over het onderwerp

Als u op zoek bent naar een Porsche Boxster te koop en nog meer wilt weten, kunt u hier meer over dit onderwerp vinden: Happy Birthday – 25 Years of Porsche Boxster >>

© Afbeelding: Bavaria Motors

Watch list

Edit watch list

Sold

{{item.title}}

Not available

No cars in the watch list