The marketplace for classic and used Porsche sports cars

86 cars found

Porsche Cayman te koop

Hier presenteren wij u enige informatie over de Cayman en enkele Porsche Cayman te koop:

U bent op zoek naar een Porsche Cayman te koop?

Porsche Cayman te koop

Het ontstaan van de Porsche Cayman:

In typische Porsche-traditie werd in september 2005 op de IAA in Frankfurt een nieuwe Zuffenhausen gepresenteerd: De Porsche Cayman 987, of beter gezegd de 987c. Nadat de Boxster de harten van de klanten had veroverd, kwam Porsche met een coupé voor de tweede generatie van de watergekoelde sportwagen met middenmotor. Een blik in het woordenboek leerde toen al: de naam Kaaiman heeft zijn oorsprong in een kleine, beweeglijke alligatorsoort.

Precies 30 jaar lang, sinds de stopzetting van het model 914, had Porsche geen tweezits coupé van de grond af ontworpen. Dit zou veranderen met de Cayman. De middenmotorige krokodil, die in de late herfst van 2005 werd geleverd, deelde de technische basis met de Boxster. Door het stijve dak heeft de Porsche Cayman 987 echter een veel stijvere carrosserie dan zijn open-top broer. Achter de bestuurder lag aanvankelijk alleen een 3.387 cc zescilinder boxermotor, die met 295 pk de achterwielen aandreef.

Prijsontwikkeling van de Porsche Cayman:

Qua prijs neigt de Porsche Cayman eerder naar boven dan naar beneden. De eerste generatie Cayman heeft definitief een dieptepunt bereikt. Over het algemeen zouden wij alleen de 2.7 liter Cayman met de optionele 6-versnellingsbak aanbevelen. In het dagelijks verkeer is de 5-versnellingsbak vervelend en het toerental kan behoorlijk hoog oplopen. Wij zouden ook de Tiptronic in de Cayman vermijden. Het past niet echt bij het pezige, sportieve karakter van de Cayman. Als u naar het circuit wilt, moet u de olietoevoer in de pre-facelift vervangen of zelfs upgraden. De DFI motoren daarentegen hebben twee extra olieretourpompen, wat een betrouwbaardere smering betekent.

Elferspot top tip als je een gebruikte Porsche Cayman wilt kopen: Koop een vroege Porsche 987 Cayman S of Cayman 2.9 met handgeschakelde versnellingsbak of PDK en geniet van waardevast rijplezier op nog steeds het allerhoogste niveau! Voor verzamelaars raden wij de Cayman R of de Cayman Black Edition aan.

De verschillende modelseries:

  • 987 Cayman
  • 981 Cayman
  • 982 (718) Cayman

Meer over het onderwerp

Als u op zoek bent naar een Porsche Cayman te koop en nog meer wilt weten, kunt u hier meer over dit onderwerp vinden: Porsche Cayman – Elferspot Magazine >>

© Afbeelding: House of Cars

Watch list

Edit watch list

Sold

{{item.title}}

Not available

No cars in the watch list